Postabontás

2021.03.03. 10:25

Két alpolgármester elég volt eddig

Sokan és sokszor megfogalmazták a kérdést, hogy miért kell a városnak három alpolgármester, amikor évekig elég volt kettő – kezd bele levélírónk.

bama.hu

20201104 Pécs A pécsi városháza épületze a Széchenyi téren. Fotó: Löffler Péter lp Dunántúli Napló

Fotó: Laufer László

Valaki kifejtette már a Postabontás rovatban, hogy mindegy is, hogy hány alpolgármestere van Pécsnek, csak legyen konkrét feladatuk, és ne kapjanak ezért külön díjazást. Szerintem nem kell feltétlenül alpolgármesternek lennie annak, aki meghatározott faladatra kap, vagy kapott megbízást.

Lehetne témafelelős, aki egy meghatározott, ma gazdátlannak tűnő feladat ellátásával lenne megbízva. Felelős lenne például az utak állapotáért.

Vagy itt az alkalom megbízni azt az önkormányzati képviselőt, aki a most felmerült, termálvizes fürdő megvalósításáért már tett bizonyos lépéseket. Járja körül a témát és tegyen javaslatot a fürdő helyének meghatározására, az általa ismert vállalkozókkal való egyeztetés után.

Nagyon kellene viszont arra vigyázni, hogy termálvízkutatás céljára jelentkezők, pénzszerzés céljából még akkor is jelentkeznek az ilyen felhívásokra, ha tisztában vannak azzal, hogy ez a környék úgy meg van már kutatva a szén- és uránbányászat részéről, hogy a sok fúrólyuktól olyan, mint az ementáli sajt.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában