Postabontás

2021.06.06. 18:11

Cigizni tilos a játszótéren! – hívja fel a figyelmet olvasónk

Szerintem egyáltalán nem kell azon csodálkozni, hogy a gyermekes családok, ahol csak tehetik, saját kis játszóteret építenek az udvarukba – olvasható a levélben.

Dunántúli Napló

Mert a közösségi játszóterekre egyre inkább az a jellemző, hogy nem eléggé biztonságosak. Nem az eszközök a veszélyesek, azokkal nincs gond általában. Azok az emberek jelentenek veszélyt a kicsikre, akik nem tartják be a vonatkozó szabályokat.

Azt, hogy fiatalok találkahelye a játszótér, lassan már megszoktuk. Csapatokba verődve ücsörögnek a padokon, és a legtöbb esetben sajnos a cigaretta is előkerül. Több anyuka többször rájuk szólt már, de gyanítható, hogy a tizenévesek számára a játszótér búvóhelyül szolgál, azt remélik, itt nem buknak le a cigivel. Ilyenkor próbálunk arra gondolni, hogy voltunk mi is fiatalok, és igyekszünk elnézőek lenni.

Az azonban, hogy egy felnőtt ember gyerek nélkül csak azért megy be egy elkerített játszótérre, hogy a padra leülve telefonáljon, és közben rágyújtson, szerintem tűrhetetlen. Pedig sajnos ilyen is előfordul. Érdekelne, mik a közterület-felügyelet tapasztalatai? Hányszor bírságoltak játszótéren való dohányzás miatt?

Kíváncsi lennék az adatokra.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában