Postabontás

2021.09.25. 16:54

Olvasói levél: új gyalogátkelőhelyre lenne szükség

Sok gyerek és nem utolsósorban felnőtt napi problémája az Angster úton való biztonságos átjutás az utóbbi években igencsak megnövekedett és a tapasztalatok szerint rendkívül gyors közúti forgalomban – olvasható a levélben.

Dunántúli Napló

Gyerekek zebrán kelnek át

Fotó: Löffler Péter

Az Angster–Jurisics–Nagyszkókói út kereszteződésnél nagyon rossz a beláthatóság a kanyar íve miatt, ezen kívül az egy sávban parkoló autók se könnyítik meg a járókelők helyzetét. Az út szélessége, ezen kívül a nagyon tempós közúti forgalom miatt is a gyalogos átkelés igen veszélyes. A közeli Jurisics Miklós utcai iskolába sok gyerek jár az Angster út északi oldaláról, a diákok átkelése felnőtt kísérete nélkül igen veszélyes minden egyes alkalommal.

A Biokom illetékese telefonos megkeresésemre azt mondta, hogy ők csak a meglévő közúti elemek fenntartását végzik el, újakat nem telepítenek, csak új beruházás keretében, amely azonban hosszadalmas procedúra. Véleményük szerint ebben az esetben nekem kell kezdeményezni a projektet – gondolom a helyi képviselő megkeresésével és meggyőzésével.

Szeretném ezúton is hangsúlyozni, hogy indokolt lenne a beruházás, örülnénk, ha az illetékesek megtekintenék a területet, és szeretnénk, ha itt mihamarabb egy biztonságos gyalogos-átkelőhely létesülne.

O. M.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!