Postabontás

2022.04.23. 14:30

Nehézkes az üvegek visszaváltása - panaszkodik olvasónk

Az egyik multi üvegvisszaváltó automatája már közel egy hónapja nem működik. Az elmúlt négy hét alatt kétszer is próbálkoztam az üvegek visszaváltásával. Amikor másodszor jártam ott, az automatánál már ki sem volt írva, hogy nem üzemel. Már arra sem vették a fáradságot, hogy tájékoztassák az oda érkezőket, hogy ne próbálkozzanak a szerkezet használatával, mert felesleges - olvasható a levélben.

DN

Forrás: pixabay.com

Arról olvasni, hallani sokat a médiában,hogy a PET-palackok is visszaválthatók lesznek, annak érdekében, hogy visszaszorítsuk a műanyagok természetkárosító hatását. Talán majd a következő évezredben kerülhet erre sor, amikor lesz működő technika! Meggyőződésem szerint vissza kellene térni a manuális üvegvisszaváltáshoz. Az korábban is zökkenőmentesen működött és egy ilyen hely legalább két embernek munkát is adna. 
 

Csak bele kell nézni ebbe az üvegvisszaváltó automatába – tiszta szutyok, undorító, gusztustalan. Rendszeres karbantartás kellene, de az nincs, a szerkezet nem is működik. Mit tehet az, aki szeretné visszavinni az üvegeit? Kell keresnie a városban egy másik céget, ahol működő automata üzemel – nem számít se idő, se távolság az embereknek, nyilván ráérnek, hogy használható üvegvisszaváltókat keresgéljenek. Vagy dobjuk a drága üvegeket a sárga tárolókba? Ez valóban egyszerűbb, de akkor ne számoljanak fel a kereskedők a visszaváltható üvegekre betétdíjat. 

 

M. L. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!