Postabontás

2022.07.06. 08:02

Már egy hete nem ürítették a kukát - panaszolja olvasónk

Dunántúli Napló

Illusztráció

Fotó: KISS ANNAMARIE

Olvasótársam azt fogalmazta meg a postabontásban, hogy a társasházuk számára kihelyezett konténerbe illetéktelenek helyezik el a szemetüket. A mi környékünkön is szemétprobléma van. Kertvárosi Kis-Réti utcában élünk. Egy hete biztosan – de lehet, hogy már régebb óta – a szelektív (piros) hulladékgyűjtőből nem vitték el a még hasznosítható hulladékot. Az edényből már kipúposodik a szemét és körülötte is hatalmas kupac hulladék halmozódott fel. 

Van olyan lakó, aki a nagyobb dobozokat nem bontja szét, és egybe dobja bele a kukába, így hamarabb megtelik. De szerintem nem ezek az emberek a leginkább hibásak, hanem a szolgáltató, mert nem viszi el a szemetet. Meg kell jegyeznem, hogy nem először van ilyen probléma, az okát nem értem a dolognak. Ráadásul az itt található szelektíves kukák közül az egyik mindig zárva van, nem lehet felnyitni a fedelét. Így csak a tetején lévő kis nyíláson lehet beledobni a szemetet. Az okát ennek sem értem. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!