Postabontás

2022.07.01. 19:01

Mások szemete kerül a kukába - panaszolja olvasónk

Egy szerintem sokunkat érintő problémát írok most le az olvasóknak.

Dunántúli Napló

Fotó: Török János

A pécsi Vadász utcában egy társasházban élünk, két ház szemeteskonténere van kihelyezve, amit rendszeresen közkukának használnak a környéken lakók. Számos alkalommal az út mentén megállnak autóval, és zsákszámra pakolják tele a szemeteskonténert. Sokszor törmelék, kacat van körberakva a konténer körül, amit a Biokom nem szállít el. Mivel már a konténerhez se férnek hozzá, ezért azt sem ürítik. 

A ház költségén elszállítják a szemetet 1 köbmétert 8000 forintért. Mindkét ház fizeti a szemétszállítási díjat, de már a háztartási szemetünket se tudjuk levinni. Nagyobb esőzés esetén a Zsolnay Negyed elé viszi a hömpölygő víz a szemetet. Megoldásként azt javasolták, hogy fotózzuk le az illetéktelen szemétlerakót (rendszám) és tegyünk feljelentést. Sajnos nem áll módunkban őrt állni a kuka mellett. Egyéb megoldás áthelyezni a szemetest máshova, de a házban lakó idős embereknek ez nem jó lehetőség. 

Talán a megoldás az lenne, ha kicsit utánanézne a szolgáltató, hogy a környéken lévő családi házakban mekkora kuka van kihelyezve, mekkora összeget fizetnek. Tudom, ez elrugaszkodott gondolat, hogy az ilyen kritikus helyeken, amilyen ez, rendszeresen előfordul, térfigyelő kamerát is kihelyezhetnének. 

B. É. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!