Postabontás

2022.07.26. 19:01

A szemét vonzza a varjakat - állapítja meg olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Szabó Miklós

A DN sms-rovatában a következő sorok jelentek meg a minap:

A városban elszaporodott varjak és galambok az emberi felelőtlenség és nemtörődömség következményei. A nyitva hagyott kukák, a szétszórt szemét, az eldobált ételmaradékok mind-mind hozzájárulnak, hogy ezek a madarak élelmet találjanak maguknak télen-nyáron.

A hozzászólással teljesen egyetértek. Mások hibáztatása mindig a legegyszerűbb. Javaslom, hogy mindenki előbb a saját háza táján sepergessen. Mert amikor azt látom, hogy a társasházunk előtt álló szemétgyűjtőbe még akkor is beletuszkolnak egy-egy kommunális hulladékkal megpakolt zsákot, amikor az már teljesen tele van, akkor nem csodálkozom azon, hogy az eleségre számító varjak lepik el a környékünket.

A problémát úgy is lehetne orvosolni, hogy még egy gyűjtőedényt beállít a ház, hogy elegendő legyen a kapacitás. Ami persze pénzbe kerül, ezért inkább megtömik a lakók a rendelkezésre álló kukákat. Ami meg már végképp nem fér bele, az földre kerül, szintén a varjak örömére. Ki kellene próbálni, hogy ha minden egyes kukát minden használat után gondosan lecsuknának az emberek, akkor is ilyen nagy lenne-e a varjak létszáma.

Hiszek abban, hogy ezzel a megoldással pár éven belül rendeződne a lassan tényleg teljesen tarthatatlanná váló probléma és nem kellene a fekete madarakkal együtt élnünk.

Kertvárosi 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában