Postabontás

2022.07.23. 08:15

A varjúnak szabad, az ebnek nem?! - mérgelődik olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Szakony Attila

Érdekesnek tartom a Postabontásban megjelent felvetést, miszerint, ha a varjak okozta piszok nem zavar senkit közegészségügyi szempontból, akkor a kutyák esetében miért jár büntetés annak a gazdának, aki nem szedi össze kedvence után a piszkot.

Mielőtt bárki megbotránkozna ezen a gondolaton, szeretném leszögezni – nincsen kutyám, de nagyon szeretem az állatokat, és természetesen én is azt tartom a normálisnak, ha ebeik után a gazdák zacskókkal összeszedik az ürüléket.

A varjakkal való összehasonlítással inkább a madarakkal kapcsolatos helyzet tarthatatlanságára szeretnék rávilágítani. Mert én is pontosan úgy jártam, mint a Postabontásban megjelent levél írója. Gyanútlanul egy fa alá parkoltam Kertvárosban a közelmúltban – meg is lett az eredménye. Negyedórára hagytam ott az autót, mire visszaértem, nem akartam hinni a szememnek.

A motorháztető, a szélvédő elképesztő, milyen állapotban fogadott – első utam az autómosóba vezetett, ezért le is késtem a következő programomat. De nem volt más választásom, féltettem a fényezést, ezért gyorsan kellett cselekednem. Mindez idő és nem kevés pénz. Csak azért, mert óvatlanul egy fa alatt parkoltam.

Ha az autó nem áll ott, akkor minden, amit a jármű felfogott, a földön landol. Gondolom, hogy a madarak a játszótereket se kímélik. Hogy is van ez akkor a higiénia szempontjából? Nagyon kíváncsi lennék, hogy mit gondolnak minderről a szakemberek. Mert rendben van, hogy a varjú védett madár. Na de azért az mégiscsak megengedhetetlen, hogy egy városrész élhetőségét ilyen módon befolyásolják!

És visszatérve a kutyásokra – ezen az alapon joggal mondhatnák, hogy akkor ők minek fáradjanak a kutyagumi összeszedésével. Amit szabad a varjaknak, a kutyáknak miért nem?!

Név és cím a szerkesztőségben 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!