Postabontás

2022.07.24. 08:20

Olvasónk civileket is bevonna a tűzvédelembe

Soha nem volt talán nagyobb szükség arra, hogy a civileket is bevonjuk a tűzvédelembe, mint most.

DN

Fotó: Laufer László

Ilyen volt hajdanában az ifjú lánglovagok szervezete Pécsett. Innen származott a Bányász Kulturális Szövetség által létrehozott Bányamanó mozgalom is.

Öröm volt látni, hogy mennyi fiatal volt a Palkonyai Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület avatásán. Nagy szükség van egy ilyen több települést összefoglaló egyesületre, különösen most, az aratás időszakában. Illetve akkor, amikor Dél-Európa lángokban áll, a szárazság okozta erdőtüzek miatt. Nálunk, hála Istennek, nem fordultak elő eddig ehhez hasonló esetek. 

Amennyiben az önkéntesek csapatát megerősítenék egy drónos megfigyelőcsapattal, a tevékenységük még hatásosabb lenne. És egy jó példa: Pécs német testvérvárosában a tűzoltó-egyesület csak önkéntesekből áll. Tagjai az ügyeletes riasztására a munkahelyüket elhagyva azonnal szolgálatba állnak. A szigorú fegyelem arra is kiterjed, hogy ha valaki alkoholos befolyásoltság miatt nem tud szolgálatba lépni, kizárják a testületből. A tagság számtalan előnnyel jár. Ezért nagy megtiszteltetés, ha valakit bevesznek a testületbe. 

T. F. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában