Postabontás

2022.08.21. 19:40

A gaz már a járdát is benőtte - panaszolja olvasónk

A pécsi Remény utcában működik egy úgymond közösségi ház, ahol több tucat gyerekkel foglalkoznak. Ez nagyon szép dolog is lenne, ezzel nincs is probléma. Az épület környezete viszont siralmas.

DN

Képünk illusztráció

Fotó: Cseh Gábor

Az utcán a járdát használni nem lehet, mert a gaz körülötte legalább félméteres. Többek között virágzik a parlagfű is! 

A szőlővesszők kilógnak az utcára, az egész udvar siralmas képet nyújt. Kérdezem: nem lehetne a gyerekeket is egy kicsit bevonni a környezetük rendbetételébe? Természetesen nem a gyerekmunkát szeretném erőltetni, de meggyőződésem, hogy nem ártana senkinek sem, ha egy-két szál gazt kihúzna. 

A gyerekek hasznára válna, ha megtanulnák ily módon is, hogy a környezetünk rendbetétele fontos, nem elhanyagolható. A kérdés természetesen felmerül az emberben: hol van a hatóság? Hiszen a parlagfű irtására szigorú szabályok vonatkoznak, büntetni kellene az ilyen eseteket. Ha télen mindenkinek biztosítani kell a háza előtti rész rendbetételét, akkor ezt nyáron is kötelezővé tenném. 

Várom az illetékesek sürgős intézkedését!

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában