Postabontás

2022.08.24. 08:00

Jó ötlet a turistacsalogató napijegy - hangsúlyozza olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Laufer L.

Fantasztikusan jó ötletnek tartom a 24, illetve 74 órára váltható autóbusz-, illetve vonatjegyek Baranya megyében való bevezetését. Annyira felkeltette az érdeklődésem a hír, hogy utánanéztem: a Balatonnál például ezekkel a napijegyekkel nemcsak a tó körül, hanem Tapolca és Sümeg között, a Balatonfenyvesi kisvasút vonalán másodosztályú kocsikban, illetve a Volánbusz Zrt. által jellemzően a Balaton partján közlekedő autóbuszokon lehet korlátlanul utazni, a jegy érvényességének kezdetétől számított 24, illetve 72 óráig. És az árak is megfizethetőek: az egy napra szóló 1090 forint, de a 26 év alattiaknak csak 750 forintba kerül. A 72 órás díja nem éri el ennek a háromszorosát, megéri a vásárlás, annak az ára sem túlzó. 

Baranya megye is tele van látványosságokkal: ott van Villány a pincesorral, és rendezvényeivel, Harkány a fürdőjével, Siklós, Pécsvárad, Szigetvár a váraival, Mohács a Dunával, és akkor a pécsi látnivalókról és a kisebb települések nevezetességeiről még nem is beszéltünk. Három napot tartalmasan el lehet tölteni megyénkben, és biztos, hogy sok turistát vonzana a lehetőség, ha a helyszínek között az utazást is ilyen kedvező feltételekkel tudnák megoldani. A jegyvásárlással is csak egyszer kell bajlódni, és a rugalmasság is biztosított, hiszen mindig az aktuálisan érkező buszhoz, vagy vonathoz lehetne igazítani a kirándulás következő állomását – ez a spontaneitás pedig további izgalmakkal teli élményeket garantál. 

A tervezett jegytípus neve is rendkívül találó: Mecsek. Nagyon remélem, hogy a közlekedési társaságok is nyitottak lesznek az ötletre, és őszintén bízom benne, hogy tavasszal már arról szólnak a hírek, hogy hol és hogyan lehet megváltani ezeket a turistacsalogató, Baranyában felhasználható jegyeket. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában