Postabontás

2022.08.03. 19:01

Olvasónk bosszankodik: Főne a lekvár, ha lenne cukor

Dunántúli Napló

Fotó: Török János

Itt a befőzés, a lekvárkészítés szezonja. Amihez elengedhetetlenül szükséges a cukor. És sajnos itt a bökkenő. Egy baranyai kis faluban élek, a településünkön működik ugyan egy kisbolt, de cukrot hetek óta nem lehet kapni. Állítólag nem érkezik szállítmány.

Mit lehet ilyenkor tenni? Beutazni a legközelebbi városba, bízva abban, hogy ott sikerrel jár az ember. De sajnos, a helyzet a városban sem sokkal jobb.

Üzletről üzletre járva azt tapasztalom, hogy ott, ahol a cukornak kellene lennie, a polc vagy üres, vagy legfeljebb egy-két kilónyi mennyiség van készleten. Amivel meg nem megyünk semmire. Rengeteg a barack, a szilva a kertben, ezekből szeretnénk lekvárt készíteni. De így hogyan?

Az se megoldható, hogy naponta bejárok a városba, megnézni, hogy van- e valahol cukor, vagy sem, illetve az is abszurd, hogy egy-egy kilónyival utazgatok kilométereket. Sem időbe nem fér bele, sem költséghatékonynak nem nevezhető ez a megoldás. Mit tegyünk? Hogyan főzzünk így levárt? Inkább dobjuk ki a gyümölcsöt?

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!