2022.08.03. 19:01
Olvasónk bosszankodik: Főne a lekvár, ha lenne cukor
Fotó: Török János
Itt a befőzés, a lekvárkészítés szezonja. Amihez elengedhetetlenül szükséges a cukor. És sajnos itt a bökkenő. Egy baranyai kis faluban élek, a településünkön működik ugyan egy kisbolt, de cukrot hetek óta nem lehet kapni. Állítólag nem érkezik szállítmány.
Mit lehet ilyenkor tenni? Beutazni a legközelebbi városba, bízva abban, hogy ott sikerrel jár az ember. De sajnos, a helyzet a városban sem sokkal jobb.
Üzletről üzletre járva azt tapasztalom, hogy ott, ahol a cukornak kellene lennie, a polc vagy üres, vagy legfeljebb egy-két kilónyi mennyiség van készleten. Amivel meg nem megyünk semmire. Rengeteg a barack, a szilva a kertben, ezekből szeretnénk lekvárt készíteni. De így hogyan?
Az se megoldható, hogy naponta bejárok a városba, megnézni, hogy van- e valahol cukor, vagy sem, illetve az is abszurd, hogy egy-egy kilónyival utazgatok kilométereket. Sem időbe nem fér bele, sem költséghatékonynak nem nevezhető ez a megoldás. Mit tegyünk? Hogyan főzzünk így levárt? Inkább dobjuk ki a gyümölcsöt?
Név és cím a szerkesztőségben