Postabontás

2022.09.10. 19:00

Hiányoznak a házszámtáblák - panaszolja olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Frank Yvette

Az ország egyik nagyvárosában, az esedékes népszámlálásra tekintettel, a népszámlálási biztosok munkájának megkönnyítésére, rendeletben előírták a hiányzó házszámtáblák pótlását. A hiányról először figyelmeztetik a mulasztót, majd a büntetést is kilátásba helyezték. 

Hajdanában egyszer már próbálkoztam a pécsi városvezetés figyelmét felhívni arra, hogy egy magyar nagyvárosban, pályázaton nyert támogatásból kötelezően előírták a házszámtáblák egységes formában történő pótlását. Az egységes méretű táblán nemcsak a házszámnak, hanem az utca nevének is szerepelnie kell. A táblákat jól látható helyen – kapun, ház falán – kell elhelyezni.

 Az egyik szomszédos országban a házszámtábla mellett vagy alatt egy más színű táblán még a helyrajzi számot is fel kell tüntetni. 
Jó lenne, ha ebben az ügyben Pécs városa is lépne, mert jelenleg nemcsak a házszámtáblák hiánya okoz problémát, hanem az is, hogy az utcák végén, illetve elején még az utca nevét jelző felirat is hiányzik! A feladattal, azaz az ellenőrzéssel a közterület-felügyeletet kell megbízni, mint teszi ezt a példaként említett város is.

Frantó 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában