Postabontás

2022.09.05. 08:00

Olvasói levél: A rend nem a hatóságon múlik

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

Sajnos nemcsak a Csontváry utcánál lenne tennivaló, a közterület rendjét nézve. Kertvárosban sajnos nem ritka a Postabontásban szóvá tett jelenség – a Berek utca környéke se tartozik például a legnyugalmasabb helyek közé. Arra tudok csak gondolni, hogy a parkokban, padok környékén italozgatók mindig új helyet keresnek maguknak – ha valahol túl gyakorivá válik a hatósági ellenőrzés, odébb állnak, és máshol folytatják ugyanazt, mint korábban. 

Köztudott, hogy a belvárosban a Hal tér is éveken át gócpontnak számított. Ott, minden bizonnyal a sorozatos ellenőrzéseknek, és persze a padok felszámolásának köszönhetően normalizálódott a helyzet, a Kossuth téren viszont szinte mindig van valaki, aki valamelyik padon szunyókál. Láthatóan illuminált állapotban. A hatóságok szerintem nem hibáztathatók – ha teszik is a dolgukat, a jelenség attól még nem szűnik meg. Csak áthelyeződik valahová máshová, a város egy másik pontjára, és így tovább. Ördögi kör ez. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában