Postabontás

2022.10.18. 20:11

Érkezik a válasz: állatszőrös holmi nem mosható

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

Az októberi postabontásban jelent meg egy olvasói panasz, aminek az írója azon lamentált, hogy miért nem moshat állatszőrös holmit, szőnyeget az önkiszolgáló mosodákban. A közösségi mosodák meglehetősen újak hazánkban: azt a célt szolgálják, hogy bárki könnyen, gyorsan, magas minőségben moshasson, akár nagy mennyiségben is normál ruhaneműt, vagy nagyméretű tex­tíliát. 

Nem arra valók, hogy olyan holmit mossanak, amit az otthoni gépekbe nem tennének szívesen! Minden ciklus során fertőtlenítés is történik, de ez érthető okból nem elég megnyugtató annak, aki az extrém koszos holmi után szeretné használni a gépet. 

Néhány budapesti mosodában van csakis állatszőrös holmi mosására/szárítására kijelölt gép, de vidéken sajnos nincs ilyen lehetőség. Szőnyeg mosása nemcsak a nagyobb szennyezettség miatt tilos, hanem mert az erőteljes forgó mozgás a szőnyeg szétszakadásához vezethet, az egyenlőtlen súlyeloszlás pedig a gép sérüléséhez. Köszönöm az olvasónak, hogy figyelembe vette ezeket a tiltásokat. 
Lázár Boglárka, Bubbles franchise partner 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!