Mentők jöttek a tinilányért

2022.11.15. 08:55

Már erősen ittas volt, mégis kiszolgálták

Olvasónk "alkohol" jeligével írt sms-sel hívta fel a figyelmet egy riasztó jelenségre. Kiskorú fiatalok akadály nélkül jutnak alkoholhoz, közterületen isznak, részeg állapotban kerülnek veszélybe az utcán.

W. K.

Fotó: KISS ANNAMARIE

Megdöbbenve olvastam a hírt, miszerint egy tizenéves lányt a mentőknek kellett elszállítaniuk a Kórház térről fényes nappal, mert annyira ittas volt a fiatal. Mindenki tudja, hogy a jogszabály szerint 18 éven aluliakat szeszesitallal tilos kiszolgálni. Kiderült az is, hogy egy közeli üzletben még úgy is kiszolgálták a lányt, hogy láthatóan már akkor részeg volt. Hogy fordulhat ez elő? 

Az eset is bizonyítja, hogy a szabályozásnak nincs sok értelme. Javaslom a hatóságnak, hogy tegyenek egy "körutat" valamelyik hétvégén a városban. Nem is kell, hogy szórakozóhelyre bemenjenek. Elég, ha csak sétálnak egyet az utcán, a tereken. Alkoholt fogyasztó fiatalokkal tele az utcák, terek, stb. És a cigarettáról akkor még nem ejtettünk szót. Mégis, hogy lehetséges ez?!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában