Postabontás

2022.12.27. 08:09

Aprópénzzel trükközött az árus - tapasztalta olvasónk

Dunántúli Napló

A kép illusztráció

Fotó: Linda Bestwick

Karácsony előtt a vásárcsarnokban vásároltam, szárazbabot vettem. Jövőre töltöm be a 82. életévem. Még régebben volt egy szemproblémám, aminek következtében a közeli dolgokat csak nehezen látom. Így például az aprópénzt is csak tapintás alapján tudom megkülönböztetni, a számjegyeket rajta nem tökéletesen látom. Éppen ezért már évek óta azt a gyakorlatot alkalmazom, amikor fizetnem kell valahol, és aprópénz van nálam, hogy a markomba veszem, és megkérem a pénztárost, hogy válogassa ki, amennyire szükség van. Eddig soha nem volt rossz tapasztalatom.

A vásárcsarnokban azonban sajnos a szárazbabot kínáló árussal – akinél egyébként én voltam az egyedüli vevő, míg a többieknél többen is sorban álltak – meggyűlt a bajom. A portékáért 750 forintot kellett fizetnem. Adtam egy ötszázas, majd a szokásomnak megfelelően kivettem a zsebemből egy maréknyi aprópénzt, kérve, hogy számoljon le belőle 250 forintot. Erre az árus fogta, kivette az összes aprót a kezemből, és beletette a kasszába. Én ezen felháborodtam, mert biztos vagyok benne, hogy 200 forintosok is voltak a markomban. Miután azonban rajtam kívül nem volt vevő az árusnál, szemtanú se volt, aki igazolta volna, hogy biztosan 250 forintnál többet vett el az eladó tőlem. Aki egyébként állította, hogy csak 20 forintosok voltak a kezemben. Nagyon szomorúnak találom, hogy ilyen megtörténhet.

Név és cím a szerkesztőségben 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában