Postabontás

2022.12.16. 20:48

Az energiaválság új vásárlói magatartást is hoz magával

W. K.

Az energiaválság hatására a közvilágítás korlátozására kényszerült több önkormányzat is. Ugyanígy a háztartásokban is előtérbe kerül a takarékosság, de ez bizony nem mindig zökkenőmentes - írják olvasóink. 

- Új vásárlói magatartást, gyakorlatot kell bevezetnem az energiaválság folyományaként - számolt be egyikük. - Háztartásunkban az összes izzót energiatakarékosra cseréltem le, sajnos volt közöttük olyan, ami néhány hét után megadta magát. 

- Míg korábban, a párszáz forintos hagyományos égők esetében eszembe sem jutott, hogy eltegyem a blokkot - mondjuk jó pár évet ki is bírtak -, most az adott esetben többezer forintos darabárnál már rákényszerül az ember -

 összegezte olvasónk. -  Pláne, hogy többéves garanciát is adnak az új izzókra. Éltem is a csere lehetőségével - emelte ki írásában. 

Másik olvasónk a gyerekek takarékosságra nevelésének fontosságát emelte ki. - Itthon rendszeresen elmondjuk a gyerekeknek, hogy a lámpát, ha kimennek a szobájukból, kapcsolják le, a telefont, laptopot, ha feltöltötték, a zsinórját húzzák ki a konnektorból. Jó lenne, ha ezekre az intelmekre az iskola is ráerősítene, mert ha több helyről hallják a fiatalok, akkor talán jobban el is fogadják a kérést - jelezte észrevételét olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában