Postabontás

2022.12.18. 19:16

Eddig sem volt mindenütt Posta - írja olvasónk

A posták bezárása nagy vihar kavart.

W. K.

Fotó: Gazdag Mihály

A Postabontásban is több észrevételt olvastam, amelyekben kifogásolják az ügyfelek, hogy utazniuk kell a szolgáltatásért.
Én azt gondolom, hogy ezekben az időkben, amikor az energia ára az egekbe szökött, muszáj észszerűsíteni a szolgáltatásokat. Az önkormányzatok is szinte mindenütt arra kényszerülnek, hogy korlátozzák a közvilágítást, ahogy a hírekből hallhatjuk, olvashatjuk. A mi kis falunkban sincs ez másképp: minden második lámpa világít csupán, és bizony elég nagy így a távolság két működő világítótest között. De nem reklamálunk, hanem alkalmazkodunk a kialakult helyzethez. Mindenki, aki sötétedés után útnak indul gyalog, elemlámpával közlekedik.

Postánk már nem is emlékszem, hogy mióta nincs. A következő faluban van a legközelebbi hivatal. És nem mindenkinek van autója – nyáron, jó időben kerékpárral, a hidegebb napokon busszal megyünk csekket befizetni. Én elhiszem, hogy a városokban élők megszokták, hogy minden elérhető a közelükben, így posta is rendelkezésre áll. Viszont van tömegközlekedés, tehát adott a lehetőség, hogy viszonylag gyorsan mindenhová eljusson az ember. Az, hogy néhány megállót buszozni kell, szerintem nem okozhat áthidalhatatlan nehézséget. Hangsúlyozom: az okokról nem szabad elfeledkezni. Az energiaválság miatt kell racionalizálni a működést mindenütt. Szerintem a saját háztartásában is mindenki sokkal jobban odafigyel arra, hogy mennyi áramot fogyaszt, vagy mennyi gázt használ. Ugyanezt teszi a posta is – spórolni próbál. És lehet, hogy inkább örülni kellene ez esetben is annak, hogy legalább helyben elérhető maradt a szolgáltatás. És azért postára nem kell minden nap menni – kéthetente egyszer talán belefér egy kis buszozás mindenkinek.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában