Postabontás

2022.12.29. 19:16

Kiszorítják az árusok az autókat - véli olvasónk

A korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is ingyenes a parkolás Pécsett a két ünnep közti időszakban.

Fotó: Fehér Gábor

Aminek sokan örülnek, és ez a parkolók forgalmán is tetten érhető. Mindenki autóval jár a belvárosba, még az is, aki egyébként busszal közlekedik. Az, akinek parkolóbérlete van, természetesen fizetett azért, hogy meg tudjon állni, hiszen ezeket a napokat nem vonták le az árból. Az év egyéb időszakaiban se mindig könnyű a pécsi városközpontban a parkolás – ahogy ezt a Postabontás rovatban mások is szóvá tették már korábban –, ilyenkor azonban szinte esélytelen helyet találni. Gondoltam, talán a Centrum parkolóban sikerrel járok. De nem. És miért? Mert a területnek egy jelentős részét tűzijátékárusok foglalják el. Konténer, körülkerített árusítóhelyek – ez fogadja a parkolni vágyót. Persze néhány helyet azért hagytak az autóknak, de azok száma elenyésző, az igényekhez képest. Amikor én ott jártam, tucatnyi autó vadászott a szabad helyekre. 

Úgy gondolom, hogy a parkolóbérlettel rendelkezőkkel szemben nem fair, hogy nekik ezekre a napokra is fizetniük kell. Arányosan csökkenteni kellene az árat decemberre, ez lenne a korrekt megoldás. A szabad parkolóhelyeket jelző digitális táblákat viszont jó ötletnek tarom, segítik az autósokat, de ettől még nem lesz elegendő parkolóhely.  
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!