Csak a megálló feltételes

2023.01.06. 18:40

Jót tesz a vasúti menetrendnek az újítás - mondják többen olvasóink közül

W. K.

Fotó: Huszár Márk

A feltételes vasúti megállókkal kapcsolatban a vélemények megoszlanak: egyesekben ellenérzéseket szül, hogy csak az utas kérésére áll meg a vonat bizonyos helyeken, míg mások jó ötletnek tartják.

Egy olvasónk a következőt írta: - A feltételes megállók kapcsán a következő a véleményem: nagyon helyes, hogy ahol se felszálló, se leszálló nincs, ott nem áll meg a vonat. Akkor, amikor az a hatalmas monstrum fékez, rengeteg mozgási energiát veszít, és az elindulás rengeteg energiát igényel. Az biztos, hogy ez a módszer a menetrendnek is jót tesz, az utas pedig figyeljen, és kérjen segítséget a kalauztól. Segíteni fog - adott hangot véleményének.

Más viszont attól tart, hogy sokan lesznek, akik lemaradnak majd a vonatról, vagy épp nem fognak tudni ott leszállni, ahol szeretnének.

- Ha valaki utolsó pillanatban érkezik ki a vonathoz, a feltételes megállókban biztos, hogy lemarad az utazásról. Mert a mozdonyvezető csak akkor fékezi le teljesen a szerelvényt, ha a peronon ott az utas. Ha csak közelít, esetleg szalad a peron felé, az a vonat vezetőjét nem fogja érdekelni - összegezte álláspontját előfizetőnk. - Nem tartom modern megoldásnak. Vajon Európa más országaiban is alkalmaznak ilyen gyakorlatot? - teszi fel a kérdést olvasónk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!