Csoda, ha nem késnek

2023.01.05. 12:31

Egyre kevésbé vonzó a vonatozás – írják olvasóink

A vasúttársaság feltételes le- és felszállási rendszere nem mindenkinek nyerte el a tetszését, derül ki olvasóink észrevételeiből.

W. K.

Illusztráció

Fotó: Huszár Márk

– Bővült azoknak a vasúti megállóhelyeknek a köre, ahol a vonatok csak akkor állnak meg, ha van fel- vagy leszálló utas, a hírek szerint. Az intézkedést azzal magyarázzák, hogy ezáltal is csökkenteni szeretnék a menetidőt, de szerintem inkább a késéseket. Ezután már nem lehet békésen elszunyókálni például a vonaton, folyamatosan követni kell, hogy merre járunk, hogy időben jelezni tudjuk a leszállási szándékot. Az állomáson pedig csak abban bízhatunk, hogy kellőképpen feltűnők vagyunk, és a mozdonyvezető észreveszi, hogy a vonatra várakozunk. Nem tűnik túl utasbarátnak a megoldás – adott hangot véleményének egy olvasónk. 

Más szerint ez egy újabb visszalépés a szolgáltatás színvonalában.

– Nem a feltételes le- és felszállási rendszer kiterjesztésével kellene a vonatok menetidejét rövidíteni. Pécs és Budapest között az számít csodának, ha nem késik a vonat. Hol többet, hol kevesebbet. Az okok is sokfélék. A mostani intézkedéssel olyan, mintha visszafelé haladnánk az időben, a szolgáltatás színvonalát tekintve. Ami elkeserítő – írta egy másik olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!