Postabontás

2023.01.06. 19:06

Vakítanak a fényreklámok - panaszolja olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Stock-Asso

A digitális reklámtáblák fénye zavaró – tette szóvá korábban egy olvasótársam a Postabontásban. A véleményével teljesen egyetértek. A minap Pécsett, a Rákóczi úton autózva lettem figyelmes egy hatalmas villogó felületre – természetesen egy fényreklám volt, hatalmas felületen. Egy zebra közelében. Nem tudom, hogy ezeknek a reklámfelületeknek a telepítéséhez milyen engedélyek szükségesek, de az biztos, hogy a villódzó erős fény elvonja az autóvezetők figyelmét. Az ember óhatatlanul is kutatja, hogy mi az oka a szokatlan villogásnak. Közben pedig, ha egy gyalogos lelép a zebrára, nem biztos, hogy a sofőr időben észleli. 

Az is probléma, amikor úgy helyezik el a reklámtáblát, hogy annak fénye elvakítja a szemből érkezőt. Arról nem beszélve, hogy az energiával takarékoskodni kellene. A világító reklámtáblák elektromos áramot fogyasztanak. Kíváncsi lennék arra, hogy mennyit. Ha a közvilágítást lehet korlátozni, akkor úgy vélem, hogy a reklámtáblákat is nyugodtan le lehetne kapcsolni. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!