Postabontás

2023.02.17. 08:07

A parkban, utcán igenis kell a póráz a kutyára! - hangsúlyozza olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: New Africa

Béke park környéki lakosként szinte minden nap itt sétáltatom a délutáni és a kora esti órákban a kutyámat. A jogszabálynak megfelelően mindig pórázon van az eb, ami csak a parkban kialakított futtatóban kerül le róla. Nem egyszer találkoztam már a gazdájától 20-30 méterre kóborló nagyobb testű kutyával vagy a kutyáikat póráz nélkül sétáltató csoportokkal. 

Sajnos több esetben is nekirontottak már a kutyámnak, csak a szerencse mentette meg a nagyobb bajtól. Ami még jobban felháborító tény, hogy amikor illendően megkérem a gazdákat kedvencük visszahívására, sorozatosan azt a reakciót kapom, hogy én nevelem rosszul az enyémet. 
Arra a kérdésemre, hogy tudják-e, mi a szabály az ebek közterületen történő sétáltatására, csak az érdektelen vállvonogatást kapom válaszreakcióként. Vajon ugyanígy fog reagálni a kedves gazdi, ha a kutyája egy hirtelen negatív inger hatására valakire, akár egy gyerekre ráront és megsebzi? Miért hiszi azt, hogy az ő tökéletesen megnevelt kutyája nem lenne képes ilyen váratlan reakcióra? De legfőképpen, miért nem lehet a jogszabályt betartani? Igazán örülnék, ha a közterület-felügyelet munkatársai is többször ellenőriznék a parkbéli helyzeteket a fent említett időpontokban. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában