Postabontás

2023.02.23. 19:06

A repkedő ablakszárny veszélyes - tudatja olvasónk

Néhány hete szemtanúja voltam annak, hogy miként kerülgetik a pécsi belváros egyik egyirányú utcája úttestjén az autósok azt az ablakszárnyat, amelyet a tomboló szél tépett le egy régi lakóépület emeleti homlokzatáról.

bama.hu

Fotó: cunaplus

Szerencsére – gyors lakossági bejelentést követően – eltakarították a gépjárműforgalmat akadályozó összetört nyílászárót, és figyelmeztették a gazdáját, hogy sürgősen rögzítse az ugyanarra a sorsra ítélt másik ablakot. Nagyobb baj is történhetett volna, hisz az ablak alatt folyamatos volt a gyalogosforgalom. 

De mi lesz akkor, ha legközelebb egy magára hagyott, lakatlan épületen garázdálkodik a viharos erejű szél?! Ez bármikor előfordulhat az Ágoston tér és az utóbbi időben megnövekedett forgalmú Ágota utca sarkán, a valamikori kesztyűs KTSZ üres, elhanyagolt épületénél is, amelyen időnként meglengeti a szél a nyitott ablakokat. Vajon van gazdája a háznak? 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!