Ez ám a munkaerőhiány

2023.02.22. 20:56

Hihetetlen, hogy azért megy ki a magyar málna, mert nincs aki leszedje

Olvasóink szerint megdöbbentő, hogy az is oka annak, hogy eltűnik a hazai gyümölcskínálatból a málna, hogy nincs, aki leszedje.

W. K.

Fotó: Frank Yvette

- Évtizedek óta van málnánk az udvarban, a tavalyi nyári aszály sem ártott neki, és nincs is nagyon árnyékos helyen. A málnával egy „nagy” baj van: a termesztés, ápolás, szedés „brutalitása”, ami nem azonos az aszállyal. De hogy nincs, aki leszedje, az még brutálisabb! Pontosabban szégyenletesebb. Hallottam tavaly többször, hogy nincs ember a gyümölcsszedésre. Akkor ne panaszkodjunk például a gyümölcsárakra! - írta egy olvasónk. 

Más is hasonló gondolatokat fogalmazott meg:- Amikor mindenki arra panaszkodik, hogy minden mennyire drága, és hogy mekkora a szegénység, akkor minden munkalehetőséget meg kell ragadni. Ilyen a málnaszedés is. Lehet, hogy aprólékos, körülményes, de biztos, hogy megfizetik azokat, akik vállalják a betakarítását. Szomorú, hogy azért kell lemondanunk erről a gyümölcsről, mert lenne termés, csak nincs, aki leszedje. Esetleg diákmunkára lehetne felajánlani a lehetőséget - javasolta egy másik előfizetőnk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!