Postabontás

2023.02.09. 19:30

Káposzta helyett levet árulnak?! - bosszankodik olvasónk

Sok szépet és jót hallani az új vásárcsarnokról, ami bizonyos szempontból igaz is: az épület modern, kulturáltabb vásárlást tesz lehetővé, mint a korábbi létesítmény.

Dunántúli Napló

Fotó: a katz

Egyes árusokkal viszont probléma van. Legutóbb, amikor a csarnokban jártam, egy kiló savanyú káposztát vásároltam. Zacskóban hoztam haza, miután abba csomagolták. Hazaérve a zacskót a mosogató fölé tartva kilyukasztottam, hogy a lé ki tudjon folyni. Ezt követően lemértem a maradék káposztát: 30 dekával kevesebbet mutatott a mérleg, tehát ennyi vizet vásároltam. Kilónként 900 forintért, ami bizony nem kevés. Megengedhető ez vajon? A káposzta árában a leve is benne van, az talán érthető, de az már kevésbé, hogy a vásárolt mennyiség majdnem egyharmada folyadék. 
A májas hurkát is nagyon szeretem, vettem egy kis darabot. Elkértek érte 950 forintot – otthon a digitális mérlegen lemértem, és kiderült, hogy csak 840 forintot kellett volna fizetnem. 

Nagyon rossz érzés volt mindezzel szembesülni, hiszen eleve nagyon magasak az árak, ráadásul, ahogy hétről hétre tapasztalom, folyamatosan emelik is azokat. Ha én, aki korábban a kereskedelemben dolgoztam üzletvezetőként, így pórul járok, akkor a jóhiszemű idősek, vagy azok, akik kevésbé jártasak ezekben a dolgokban, vajon mire számíthatnak? 

Az is szembeötlő, hogy nagyon sok árusnál ócska, öreg mérlegek találhatók. Pedig a digitális mérlegek segítségével pontosan látható a termék megnevezése, egységára, mennyisége. Miért nem használnak korszerűbb eszközöket? 
Javaslom a fogyasztóvédelmi hatóságnak, folytassanak próbavásárlásokat. És lehetőleg ne párban menjenek, hiszen az mindig gyanús az árusoknak, akkor kínosan ügyelnek a szabályok betartására. 

Én nem szeretek vitatkozni, veszekedni senkivel, ezért nem mentem vissza se a savanyú káposzta, se a májas hurka eladójához, és nem reklamáltam. Viszont eldöntöttem, hogy nagyon tudatos leszek a továbbiakban, és sokkal körültekintőbben fogok vásárolni.

 Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában