Postabontás

2023.02.02. 19:09

Olvasónk szerint: a dühöngő tartsa meg a funkcióját!

Sokan panaszolják, hogy kevés a parkolóhely a városban.

bama.hu

Fotó: Löffler Péter

Ahogy arról a közelmúltban olvashattunk, van olyan kezdeményezés kertvárosban, hogy a dühöngőkből alakítsanak ki parkolókat. Mondván, hogy ezek a kerítéssel körbevett placcok úgyis kihasználatlanok. Szerintem meg nem kellene, hogy azok legyenek. Csak fel kellene ezeket újítani, és vonzóvá tenni a fiatalság számára. 

Lehetne ott kosárlabdázni, csak egy háló kellene, és különféle labdajátékokra is alkalmassá lehetne tenni – nem véletlenül találták ki annak idején. A dühöngő lényege, hogy a panelből, ha valaki kicsit kimozdulna, és nem szeretne túl messzire menni sportolni, akkor azt helyben, a lakása közelében megtehesse. Emlékszem, mennyire jó volt, amikor a gyerekeim már nagyobbacskák voltak, és kint játszottak, de én nem tudtam velük tartani, akkor se kellett aggódnom, mert az ablakból szemmel tudtam tartani őket. 

Lehet, hogy a mai fiatalság szíveseben tölti a számítógép monitorja előtt az idejét, de ha lenne vonzó szabadtéri időtöltési lehetőség a számukra a közelben, vélhetően szívesen kimozdulnának a négy fal közül. Ha azonban a dühöngőkből parkolókat építünk, akkor még ennek a lehetőségét is örökre elvesszük. 

Az tisztán látszik, hogy kertvárosban lényegesen több az autó, mint amennyire tervezték a férőhelyeket. Nem vagyok hozzáértő, ezért nem is tudom megmondani, hogy mi lenne a megoldás, de abban biztos vagyok, hogy az nem jó út, ha újabb és újabb parkolókat építünk, újabb és újabb területeken. Mert egy idő után az se lesz elég. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában