Minden füst borít

2023.03.19. 13:35

Hiába van szabályokhoz kötve a kerti égetés, senki sem tartja be őket – bosszankodik olvasónk

A kerti hulladék elégetése csak azokon a településeken megengedett, ahol ezt az önkormányzat helyi rendelete megengedi. Olvasóink szerint sok a szabálytalanság.

W. K.

Fotó: AS

– A falunkban csak pénteki napokon, és akkor is csak meghatározott időintervallumban megengedett a kerti hulladék elégetése. Ennek ellenére nincs olyan tavaszi nap már évek óta, hogy valaki ne rakna tüzet a kertje végében. Ruhát kiteregetni nem lehet, mindet füstszag borít. A szabályt senki nem tartja be – osztotta meg tapasztalatait olvasónk. 

Más a komposztálással, mint alternatív megoldással kapcsolatban osztotta meg álláspontját: 

– Falvakban teljesen elképzelhetetlennek tartom azt, hogy a kerti hulladék elégetése teljesen tiltott legyen. Egy tavaszi szezonkezdetkor minden udvarban 

– legalábbis ahol annak rendezettségére és tisztaságára ügyelnek – hatalmas kupac keletkezik, tele ágakkal, gallyakkal. Ezeket nem lehet komposztálni. Az is kérdés, hogy ki fogja ellenőrizni, hogy a tiltásnak eleget tesz-e mindenki? Vagy egymást fogják feljelentgetni a falubeliek? – tette fel a kérdést olvasónk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában