Postabontás

2023.03.04. 08:40

Sok a szabálytalankodó kutyatartó - véli olvasónk

W. K.

Egy olvasótársam azt írta, hogy több térfigyelő kamera kellene a kutyafuttatók környékére, és akkor azok, akik a szögekkel tűzdelt, vagy mérgezett csalikat kihelyezik, ezzel veszélyeztetve az ebek testi épségét, életét, tetten érhetők lennének. Egyetértek: jó lenne több térfigyelő kamera. Mert akkor azt is lehetne látni, hogy a nemtörődöm, önérzetes kutyatulajdonosok nem szedik össze, ami a kutyájukból kipottyan. 

Hangsúlyozom: mélyen elítélem, ha valaki ártó szándékkal csalikat helyez ki a kutyáknak, és az elkövető súlyos büntetést érdemel. Ugyanakkor nem csodálkozom azon sem, hogy néha elszakad a cérna, mert a kutyáik után az ürüléket a parkokban, járdákon, járdák menti füves részeken gyakran otthagyják. Ha rájuk szól az ember, még szemtelenek is, és nekik áll feljebb. Természetesen erre nem a bosszú a megoldás. A közterület-felügyeletnek lenne ebben az ügyben tennivalója. A szabályokat megszegő kutyásokat is büntetni kellene. Már csak azért is, hogy tiszta legyen a lakókörnyezetünk.
Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!