Jól át kell gondolni!

2023.04.01. 14:00

Az igazi állatbarátok nem vesznek élő nyulat az ünnepre - vélik olvasóink

W. K.

Fotó: Miramiska

Élő nyulat meggondolatlanul senki ne vásároljon - hívják fel a figyelmet olvasóink. 

- Mindjárt itt a húsvét, gondolom, hogy a pécsi vásárban is többen kínálnak majd élő nyulat az ünnepeket megelőző utolsó hétvégén. A kis állatok valóban rendkívül aranyosak, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy ezek élőlények, nem pedig játékszerek. Ismerőseim körében volt, hogy húsvét után meggondolták magukat, pár nap alatt rájöttek, hogy a nyuszi folyamatos törődést igényel - én fogadtam be végül a kis állatot. Amiben azóta is nagyon sok öröme van a családnak, de ez a szerencsésebb helyzet. Mert mi van akkor, ha a megunt nyulat nincs kire bízni? 

- adott hangot véleményének egy olvasónk. 

Más is hasonló gondolatokat fogalmazott meg: - Az internetes közösségi oldalak tele vannak gazdit kereső kutyákkal, cicákkal. Remélhetőleg húsvét után a sor nem egészül majd ki gazdit kereső nyulakkal. Jó lenne, ha mindenki megfogadná az állatvédők minden ünnep alkalmával hangoztatott tanácsait: élő állat ne legyen ajándék! Csak akkor vigyen haza bárki is élő nyulat, ha utána évekig gondoskodni is tud róla. Egészen pici gyerekek kezébe pedig ezek a kis állatok nem valók - írta előfizetőnk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában