Nehéz a vizeket a sírokig eljuttatni

2023.04.03. 14:42

Az öntözőkannákat hiányolják olvasóink a pécsi köztemetőből

Itt a tavasz, a pécsi köztemetőben is megnyitották a vízcsapokat – olvasóinknak mégis hiányérzete van.

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: Huszár Gábor

– A pécsi köztemetőben a hétvégén tapasztaltam, hogy újra működnek a vízcsapok, ami jó hír, hiszen megkönnyíti a sírok gondozását. Sajnálattal tapasztaltam viszont, hogy a korábban megszokott locsolókannákat nem helyezték ki. Egyet találtam véletlenül, de ahogy elnéztem, az még tavalyról maradt ott. Szeretném megtudni, hogy elfelejtették vajon kitenni ezeket az eszközöket, vagy ne is számítsunk ezekre idén tavasszal?! – tette fel a kérdést olvasónk.

Más is hasonló tapasztalatokról számolt be: – Nagyhét előtt minden évben kilátogatok a pécsi temetőbe, szeretteim sírjához, hogy a húsvéti ünnepek előtt rendbe tegyem a sírhelyeket. Virágokat is szoktam ültetni ilyenkor. Amihez jól jön a víz is. Ami elérhető, miután a vízcsapokat már megnyitották. Csak az öntözőkannák hiányoznak. Megszoktuk, hogy ki vannak téve, ezért így is készülünk, nem viszünk magunkkal sajátot. Így viszont nehéz a vizet a sírokig eljuttatni – adott hangot észrevételének olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!