Postabontás

2023.04.03. 08:04

Jön a húsvét, sokasodnak a kéregetők - panaszolja olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

Pénteken délelőtt a pécsi belvárosban a vásárcsarnoktól a Király utcáig sétálva három kéregető is megállított. Egy még a csarnok környékén, egy az Árkád körül, egy pedig az Irgalmasok utcájában. Egyikük buszjegyre kért volna pénzt – állítása szerint –, a másik ennivalóra, míg a harmadik gyerekek étkeztetésére gyűjtött ily módon adományokat – legalábbis ezt mondta az illető. Az egyik városszéli hipermarket parkolójában pár nappal korábban szintén megszólítottak ismeretlenek, szintén pénzt kérve. 

Feltételezem, hogy a húsvét közeledtével sokasodnak meg a kéregetők is, hiszen ilyenkor többen járnak a városban, a hipermarketekben is nagyobb a forgalom, készülődik mindenki az ünnepre, ami nagyobb esélyt jelent az adakozásra. Hogy miért teszem ezt szóvá? Sajnos évekkel ezelőtt volt kellemetlen élményem – nem adtam pénzt a kéregetőnek, aki hangosan szidalmazni kezdett, ami nagyon megviselt. Azóta tartok tőlük. Talán nem vagyok egyedül ezzel így. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában