Nehézség a buszon

2023.04.12. 20:48

Nem utasbarát az elsőajtóztatás - vélekednek olvasóink

W. K.

Fotó: AS

A helyi járatokra felszállni csak az első ajtón lehet - többek szerint ez a szabály nem utasbarát. 

- Vajon ki találta ki az autóbuszokra vonatkozó elsőajtós felszállást? Mert az biztos nem ismeri a rendszeresen szimpla buszokkal közlekedő fel- és leszálló tömeget például a 4-es járat vásárcsarnoki megállójánál. 

Ahol például nagyon sokan bőrönddel, gurulós bevásárlótáskákkal, stb. szállnak fel. Hogy lehet betartani a menetidőt ilyen szituációban? És hogyan verekedjék át magukat a ülés-sorok között az emberek? Középen meg babakocsik, járókeretes utasok vannak eleve - osztotta meg tapasztalatait olvasónk. 

- Az, hogy a helyi járatokra csak az első ajtón lehet felszállni, nyilvánvalóan csak a bliccelők kiszűrését szolgálja. Csak az szállhat így fel, akinek van érvényes jegye, bérlete. Viszont amikor tömegek várakoznak egy megállóban, például azért, mert az előtte lévő menetrendszerinti járat kimaradt - ami, lássuk be, nem nevezhető Pécsett ritkaságnak -, akkor a nyomorgás a felszállásnál elkerülhetetlen. Ami egyáltalán nem utasbarát. Sokkal több ellenőr kellene, és akkor az elsőajtózás akár meg is szüntethető - vélekedik előfizetőnk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában