Postabontás

2023.04.14. 08:04

Vécékagyló rombolja az utcaképet - kesereg olvasónk

Dunántúli Napló

Illusztráció

Fotó: irinacapel

Az utóbbi időben úgy tűnik, mintha megszűnt volna a közterület-felügyelet. Legalábbis a mi városrészünkben -a keletiben - nem találkozunk a párban járó egyenruhásokkal. (A jó hír, hogy van viszont „Poldi bácsink”.)

A közterület-felügyelet hiánya miatt fordulhat elő, hogy a keskeny szervizutat szegélyező parkosított területet az ott lakók rendszeres parkolásra használják, tönkretéve a helybéliek öntevékeny parkgondozási munkáját. Továbbá ezért fordulhat elő, hogy kidobott vécékagyló, vagy egyéb, költözéskor, lakásfelújításkor feleslegessé vált tárgyak ott maradnak heteken keresztül, csúfítva a környezetet. Miért nem lehet megcsinálni ugyanazt, mint egy lakásfelújításnál? A lakó által megrendelt, fizetős konténerhez hasonlóan a város helyezhetne ki ingyenesen igénybe vehető konténereket, és a Poldi bácsik (nénik), ha megtelt intézkednének az elszállításáról. Még mindig jobb lenne, mint a mostani gyakorlat, amikor is ezek a tárgyak az árok-, vasútparton, vagy az erdőszéleken jelennek meg és csúfítják el, rombolják a tájat, környezetet.

Frantó

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában