Olvasói levél

2023.04.14. 19:37

Veszélyes a Hársfa utcai csomópont - bosszankodnak olvasóink

W. K.

Fotó: Google

Már több alkalommal foglalkozott a Postabontás rovat a Pécsbánya–Pécsújhegy közti megszűnt bányavasút mentén lévő fák veszélyességével. Legutóbb egy, a vihar következtében kidőlt fa eltávolításának szükségességét jelezte írásában olvasótársam. Úgy tűnik, a MÁV-nak sokkal több gondja, problémája van annál, semmint hogy az ott lakók panaszait komolyan vegye. A megoldás az lehetne, ha a MÁV a nyomvonalat átadná a városnak. A város pedig kidolgozna egy tervet arra vonatokozóan, hogy a viadukt – hacsak nincs műemléki védelem alatt –, valamint a Hársfa utca feletti vashíd elbontását követően milyen útkorrekciókat kellene végrehajtani annak érdekében, hogy a Hársfa és Május 1. utcai csomópont balesetveszélye megszűnjön.

 

Azzal is érdemes lenne foglalkozni a viadukt lebontása után, hogy a hajdanában a Papkertben lévő, műemlékvédelem alatt álló papiszőlői présházat összekötő utat a megszűnő viadukt alatt a Hársfa utcával összekössék, új lehetőséget teremtve ezzel a Papkert utcában lakók számára a belváros új útvonalon való megközelítésére.

Egy, a kereszteződésben balesetet szenvedett gépkocsivezető

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában