Postabontás

2023.05.18. 19:30

A függönyt sem kímélik a varjak - bosszankodik olvasónk

A varjak jelenlétére nagyon sokan panaszkodnak, de ami nálam történt a minap, az túlmegy minden határon.

W.K.

Fotó: Dunántúli Napló

Kertvárosban lakom, a harmadik emeleten. Kinyitottam az ablakot, szellőztettem, és mire visszaértem a szobába, az ablakpárkányon a varjak ürüléke fogadott. De nem a párkány külső részén, hanem belül. És a függönyön is egy hatalmas barna foltot fedeztem fel. 

Alig hittem a szememnek. 

Még a szomszédasszonyomat is áthívtam, hogy nézze meg, mi történt. Felmerült bennem a kérdés: ha esetleg étel is van az asztalon, akkor mi történt volna? Berepülnek, és elviszik? 

Nagyon kíváncsi lennék arra, hogy aki védetté nyilvánította ezeket a madarakat, az mit szólna ahhoz, ha az ő milliós autóját piszkítanák tele? Mert a Nagy Imre úton mindennapos látvány az ürülékkel szennyezett autó a parkolókban. 
Legutóbb a Varsány utcai buszmegállóban várakozás közben a közeli fa lombkoronáján tíz varjúfészket számoltam össze. Ez szerintem több száz fiókát jelent. Meddig hagyják még elszaporodni ezeket a madarakat a városunkban? 

Nem újdonság, hogy a kertvárosi kiserdő kiirtását követően kezdődött a probléma, azóta egyre csak hatalmasodik, és nagyon úgy tűnik, hogy nincs megoldás. A vetési varjaknak a nevében is benne van, a szántóföldeken a helye. Ahogy gyerekkoromban is, emlékszem, ott lehetett mindig látni a fekete madarakat. Nem városi környezetbe valók. Mire számítsunk? A lakásainkban is nyáron attól kell majd rettegni, hogy berepülnek a nyitott ablakon keresztül, és elkezdenek lakmározni a konyhában? És akkor a rendkívül zavaró károgásról még nem is beszéltünk. Nagyon kérem az illetékeseket, vegyék komolyan a kertvárosban élők panaszait, és találjanak hatékony megoldást a probléma orvoslására!

Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában