Kár!

2023.05.21. 19:30

Ne legyenek védettek a varjak! - követeli olvasónk

Túlságosan elszaporodtak a varjak Pécsett, rengeteg az ezzel kapcsolatos panasz - olvasható a levélben.

DN

Képünk illusztráció

Fotó: Czinege Melinda

Úgy vélem, hogy ha egy faj megőrzése több kárt okoz a környezetének, mint amennyi hasznot, akkor azt az adott állatok védelmére vonatkozó jogszabályt meg kell változtatni. 

Így voltunk a galambokkal. Ma szerencsére már ott tartunk, hogy a házak párkányán, egy elmés szerkezettel sikerül megakadályozni a fészekrakást, és ezzel a galambok túlnépesedését. Valami hasonlót kellene kitalálni a varjak túlszaporodásának megakadályozására. 

A varjak közül, amelynek számtalan faja létezik hazánkban, a legjobban üldözött volt a vetési varjú, amelynek annyi köze van a vetéshez, hogy a földből kibújni szándékozó magot kaparja ki és fogyasztja, hatalmas terméskiesést okozva a gazdálkodóknak. Ezt a fajt nem védeni kell, hanem a túlszaporodását szükséges megakadályozni, hatékony módszerekkel. 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.  


 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában