Postabontás

2023.05.30. 19:30

Olvasói levél: Az iskolát sem kíméli a róka

Dunántúli Napló

Fotó: Jamie Hall

A Magyarürögi úton élők arra panaszkodnak, hogy a kertjeiket elözönlötték a kígyók, az Éger-patak partszakaszának gondozatlansága miatt – olvashattuk a Postabontásban. Nos, a Bálicsi úton pedig a rókák okoznak riadalmat. A hétvégén láttam, amint este a közeli iskola udvarába osont be egy példány, a kerítés rácsain keresztül. Korábban a Bálicsi úton láttam átsétálni egy ravaszdit – hogy a két róka ugyanaz volt-e, vagy sem, fogalmam sincs, de utóbbi esetében az volt a szembetűnő, hogy kényelmesen, komótosan kelt át a vadállat az úton. Mintha ez lenne a legtermészetesebb dolog a világon. Pedig a róka nem való emberek közé. Mi van, ha egyszer betéved az udvarba? Ott a kutya, ott a macska, és jön a nyár, itt lesznek majd az unokák is. A varjak a szemetesből táplálkoznak, ahogy minden bizonnyal a rókák is. Nem csoda, hogy ennyire jól érzik magukat városunkban, hiszen ezen a környéken is a hulladékszállítást megelőző napon csak úgy „folyik” ki a rengeteg szemét a gyűjtőedényekből. 

A Postabontásban volt, aki javasolta, hogy más városok példáját átvéve zárható, vagy rácsok mögé zárt kukákat kellene inkább használnunk. Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mit gondol erről a városüzemeltetés. Megoldható? Vagy kivitelezhetetlen? Mindenképp a tettek mezejére kellene lépni végre, mert a rengeteg szeméttel csak a nemkívánatos állatokat vonzzuk a lakóövezetekbe. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában