Postabontás

2023.05.18. 07:40

Tanulságos volt a Tour de Hongrie - foglalja össze olvasónk

Sokunknak hozott óriási élményt a kerékpáros körverseny, a Tour de Hongrie ismételt Pécsre érkezése.

bama.hu

Fotó: Fehér Gábor

A szervezők alapos munkát végeztek azzal, hogy felmérték a verseny útvonalának kritikus szakaszait, és ha kellett, még éjszaka is dolgoztak az utak rendbetételén. Mint mindennek, ennek a versenynek is vannak levonható tanulságai. Így többek között az ideiglenesen kihelyezett forgalomirányító lámpák véglegesítése például a Hársfa, Május 1., Blaha Lujza utca találkozásánál – ezen mindenképp el lehetne gondolkodni. 

Félő volt, hogy egy nagy kanyarból és az út felett lévő, használaton kívüli vasúti híd alól a város irányába tartó versenyzőket elvakítja a szemükbe sütő nap, és ebből tömeges ütközés következhet be. Ezen a helyen már több baleset is előfordult az említett hiba miatt. És ez csak egy a verseny megrendezése következtében felmerült problémák közül. Egyszóval nagy szüksége lenne a városnak ilyen rendezvényekre és ilyen szervezőkre, akik sokévi tapasztalataikkal, illetve a hozzá szükséges pénz megszerzésével növelni tudnák a város ismertségét. 

Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!