Sokaknak hiányzik a hangja

2023.06.17. 08:10

A haranglábra miért nincs pénz? - teszi fel a kérdést olvasónk

Valóban szomorú, hogy a belvárosi templom melletti harangláb évek óta nem működik - olvasható a levélben.

Wald Kata

Emlékeim szerint elsősorban nem turisztikai látványosságnak készült, hanem a templom korábbi plébánosának kezdeményezésének köszönhető a létrejötte, aki nehezményezte, hogy a belvárosi templom mellett nem állt harangtorony. Jó pár éve azonban a szerkezet elromlott, és azóta némán, mozdulatlanul áll a templom mellett. 

Felmerül a kérdés: pályázati támogatást nem lehetett volna igényelni az azóta eltelt esztendőkben a javításra? Vagy valahogy elkülöníteni saját forrást erre a célra? A korábbi hírek arról szóltak, hogy mindössze néhány millió forint kellene ahhoz, hogy ismét megszólaljon a harangjáték, és a magasba emelkedjen a torony. Érthetetlen, hogy miért nem sikerül sehogy ennyi pénzt előteremteni. 

A másik, amit szerintem sokunknak fájó, hogy a Ágoston téri harang se szól már évek óta. Mert a környéken élőket zavarta. Szerencsére a bányászatra emlékező toronyzene nem jutott erre a sorsra!

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában