Postabontás

2023.06.26. 19:20

Az utasok segítettek a nénin - tájékoztatták hírportálunkat olvasóink

Wald Kata

Fotó: PopTika

Egy 94 éves hozzátartozóm a közelmúltban rosszul lett a pécsi Konzum buszmegállóban. Összeroskadt éppen, amikor kinyílt a busz ajtaja, meg is ütötte magát, vérző sebe keletkezett. Mindezek ellenére fel tudott szállni, de szomorúan mesélte, hogy a sofőr meg se kérdezte tőle, hogy minden rendben van-e. Nem segített, nem szállt ki az üléséből, hogy a nénit felsegítse. A buszon az utasok adtak a sérültnek egy kis vizet, és papír zsebkendőt, hogy kicsit rendbe szedje magát. Hangsúlyozom: mindez egy 94 éves asszonnyal történt! Biztos, hogy a sofőr is látta, hogy egy nagyon idős ember került bajba, de még ez se ösztönözte arra, hogy a segítségét felajánlja.

Ez az eset eszembe juttatta a lányom pár évvel ezelőtti történetét, amikor kisbabát várt. Szintén buszon utazott, és szintén a Konzum buszmegállóban esett el, mert a cipője sarka leszálláskor megakadt valamiben. Senki nem volt, aki odamenjen hozzá, hogy felsegítse. A lányom elmondása szerint mindenki azt hitte, hogy részeg, és ezért nem sikerült leszállnia. Mindezek az esetek azért tanulságosak, mert megmutatják, hogy mennyire közönyösek az emberek. Nem figyelnek egymásra, nem törődnek mások gondjával. Nagyon elszomorító!
Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!