Postabontás

2023.06.27. 21:35

Büntetést érdemel, aki kiteszi az állatot az út mellé - vélik olvasóink

Út mentén magára hagyott ebekről készült fotókkal tele az internet - akik ezt teszik az állatokkal, büntetést érdemelnek - adnak hangot felháborodásuknak olvasóink.

Wald Kata

Fotó: Oscar M Sanchez

- Mindennapossá vált, hogy út mentén kirakott ebeknek gazdát kereső bejegyzésekkel találkozom az internetes közösségi oldalakon. El nem tudom képzelni, hogy lehet valaki képes a sorsára hagyni egy állatot. Van, aki kiskutyákat hagy az út szélén, de van arra is példa, hogy egészen idős kutyák jutnak erre a sorsra. Csak remélem, hogy ez a felfoghatatlan cselekedet is beletartozik a jogszabályok szerint az állatkínzás fogalmába, és azt is remélem, hogy lesz, akit majd meg is büntetnek - írta egyikük. 

Más az állatmenhelyek zsúfoltságára hívta fel a figyelmet. 

- Lépten nyomon azt látni, hallani, olvasni, hogy az állatmenhelyek zsúfolásig tele vannak, és a legtöbb esetben adományok nélkül nagy bajban lennének. Felmerül a kérdés: hogy lehet az, hogy ilyen sok állat, elsősorban kutya kerül menhelyre? 

Más országokban is ez vajon a helyzet? A nem kívánt szaporulat elleni védekezés fontosságára sokkal jobban fel kellene hívni a figyelmet, tehát a megelőzésre kellene nagyobb hangsúlyt fektetni - írta olvasónk.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában