Postabontás

2023.06.10. 19:30

Halásszák az adatokat büntetlenül? - kérdezi jogosan olvasónk

Futárszolgálat nevében küldenek üzenetet csalók, azért, hogy a banki adatokhoz illetéktelenül hozzáférjenek - erre figyelmeztetett nemrég a pénzintézet, amelynél a folyószámlám vezetem.

Bama.hu

Fotó: Maksim Shmeljov

Mindig újabb és újabb trükköket találnak ki az adathalászok. Emlékszem, volt, hogy a telefonos szolgáltatómtól kaptam hasonló értesítést, hogy legyek résen, mert hamis fizetési felszólításokon keresztül próbálnak a csalók a bankszámlámhoz hozzáférni, de közüzemi szolgáltatók nevében is volt, hogy hamis, adathalász leveleket küldözgettek ismeretlenek. 

Arra vagyok kíváncsi, hogy az elkövetők felderítése vajon mennyire sikeres? Büntettek már meg bárkit is adathalászat miatt? Vagy kaptak el bárkit is ilyen cselekmény kapcsán? Mert ilyenekről nem nagyon hallani!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában