A hőség másokat is bánt

2023.07.16. 09:56

Itatni kell a madarakat! - hívja fel a figyelmet olvasónk a kánikulában

Wald Kata

Minden télen, különösen a fagyos napokon nagyon sokat olvasni, hallani arról, hogy a madarak etetése mennyire fontos, illetve mindig felhívják a szakemberek a figyelmet arra is, hogy az itatásukról se szabad megfeledkezni - folyamatosan pótolni kell a friss vizet, és ügyelni arra, hogy az ne fagyjon be. A nagy nyári melegben ugyanígy fontos lenne hangsúlyozni, hogy a madarakról gondoskodnunk kell. A mi környékünkön szerencsére elég sok madáretetőt helyeztek ki a fákra az itt lakók, de azt lárom, hogy itatóról csak nagyon kevesen gondoskodnak. Pedig ez is pont annyira fontos, mint az élelem, a kismadarak számára. Ha pedig már egyszer hozzászoktattuk őket, hogy van víz az etető mellett, akkor annak utánpótlásáról is folyamatosan gondoskodni szükséges. Ezt mindenképp érdemes észben tartani!

 Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!