Postabontás

2023.07.08. 07:40

Veszélyesek a buszsofőrök - így gondolja olvasónk

A minap egy szörnyű közlekedési manővernek voltam a tanúja, ami alátámaszt néhány igazságot a busz­sofőrökkel kapcsolatban, amiket a Postabontás rovatban olvastam.

Bama.hu

Fotó: alexfan32

A gyermekklinikánál voltam épp, amikor a buszmegállóból a Tüke Busz egyik járműve indexelve kikanyarodott. Elengedtem, majd csordogáltam tovább a piroshoz. A buszos a külső sávból szeretett volna a kanyarodósávba besorolni, ami azonban esélytelennek bizonyult, hisz’ ott is állt egy nagyobb kocsisor. Így maradni kellett a belső, de kizárólag csak egyenesen továbbhaladóknak szánt sávban. 

A balra kanyarodók lámpája zöldre váltott, a buszos fénysebességgel kilőtt, és az egyenesen haladó sávból elkanyarodott balra, az éppen arra tartó autóval együtt. Szerencsétlen autós hirtelen azt sem tudta, mitévő legyen, ezért a kormányt félrerántva állt meg a kereszteződés közepén, miközben a buszos békésen továbbhaladt. Felfoghatatlan látvány volt számomra, hogy egy embereket, gyermekeket szállító sofőr, aki felelősséggel tartozik az utasokért, ilyen veszélyes manőverbe kezd. 

Megpróbáltam felkeresni a Tüke Buszt az esettel kapcsolatban, segítsenek tisztán látni, hogy mégis miket engedhetnek meg maguknak a sofőrök, de sajnos a leveleimre a mai napig nem válaszolnak. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!