Postabontás

2023.07.19. 19:30

Vigyázzunk egymásra az utakon! - hívja fel a figyelmet olvasónk

Dunántúli Napló

A kép illusztráció

Fotó: Rákóczy Ádám

A DN sms és Postabontás rovataiban többször olvasni, hogy a kerékpárosok szabálytalanul közlekednek a zebrákon, mert nem szállnak le a bicikliről. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a magyar KRESZ sehol nem tiltja a gyalogátkelőn való kerékpározást. De! A kerékpárosnak nincs elsőbbsége. Ami mit jelent? A gyalogosokat megillető elsőbbség csak a kerékpárját áttoló emberre vonatkozik, hiszen ő már gyalogosnak minősül. A gyalogost át kell engedni, a kerékpárost nem "kell" átengedni. Viszont, ha már autóba ülünk - és akárhogy nézzük, az autó több mint egy tonna, amivel erősebbek és nagyobbak vagyunk a kerékpárosnál és a gyalogosnál is - a logikus az, hogy óvjunk mindenkit, aki nálunk gyengébb, kevésbé van védve. Egy kerékpáros kevesebb kárt tehet bennünk, mint mi benne, az autóval. Tehát én azt javaslom, inkább erre az erőkülönbségre kell figyelmeztetni autóstársainkat, ami az autósok és kerékpárosok, illetve gyalogosok között van. Az út mindenkié, és fontos, hogy vigyázzunk egymásra.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában