Zsebre menő kérdés

2023.08.14. 08:36

A dinnye drága, emellett zsákbamacska - vélekedik olvasónk

Lassan véget ér a dinnyeszezon, és bár azt mondják, hogy kiváló minőségű volt az idei hazai termés, nekem mégis vannak negatív élményeim.

Wald Kata

Sajnos egész szezon alatt hátrányos megkülönböztetést tapasztaltam, mikor, mire hivatkozva. A legfelháborítóbb bánásmód a következő volt:  "Kóstolni majd csak otthon!" - hangzott a rövid, de annál határozottabb kioktatás az árustól. Ami egyben azt is sejteti, hogy minőségi reklamációnak helye nincs! Az alkalmazott viszont a szemem láttára tett kivételt egy illetővel, aki meggyőződhetett az általa választott gyümölcs édes mivoltáról. "Ő ismerős!" -  mondta az eladó. Megkérdezném: miért? Ha valamit kifizetek, megvásárolok, az már az enyém és azt csinálok vele, amit akarok (megkóstolhatom, vagy akár a hajamra is kenhetem), gondoltam én. Tévedtem! Néhány méterrel odébb egy kedves mama árulta a termést, ott ugyanez a "törvény". Odébbálltam onnan is. 

A népi hagyomány szerint Lőrinc napján vége a dinnyeszezonnak. De nem a megszégyenítően magas áraknak! A görögdinnye ára az árokparton ugyanúgy 350 forint maradt, a sárgadinnye aranyárban megy, 690 (!) forint, a csemege kukorica 250. Mindez persze sokszor zsákbamacska! Ha nem ehető, a többezer forint dinnye formájában landol a kukában. Nem kis veszteség! Szerencsére találtam azért olyan helyet, ahol időről időre készségesek, barátságosak velem. Választhatok, kóstolhatok, dönthetek a pénzem - akarom mondani - a dinnyém sorsáról. Jóval nagyobb is az árus forgalma, mert ott emberségesen bánnak a vevőkkel! 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában