Olvasóink így látják

2023.08.11. 21:30

Ez a legújabb: professzorok nevében csalnak a brigantik

Professzorok nevében írt hamis e-mailekkel próbálnak személyes adatokhoz jutni csalók - hívja fel a figyelmet olvasónk.

Wald Kata

- Egy adathalász módszernek majdnem áldozata lettem. A  napokban másodszor kaptam egy olyan e-mailt, melynél a feladó Dr. Kovács János professzor, és  arra szólít fel, hogy adjam meg az adataimat és a lakcímemet, mert különben nem tudják kézbesíteni a csomagomat. Természetesen semmiféle csomagot nem rendeltem, és  az adataimat, illetve a címemet sem adtam meg. Az esetből okuljon mindenki, nehogy csalók áldozatává essen! - osztotta meg tapasztalatait előfizetőnk. 

Más a felelősségre vonást hiányolja: - Szinte nem telik el úgy nap, hogy valamelyik pénzintézet, vagy szolgáltató ne hívná fel a figyelmet arra, hogy adathalászok keresik ügyfeleiket a nevükben. Arról viszont még nem nagyon olvastam, hogy a csalókat fülön csípték volna, esetleg büntetést is kaptak volna - fogalmazta meg aggályait előfizetőnk.  

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában