Szaglanak a szemetesedények

2023.08.28. 14:40

Kukabúvárok randalíroznak a szemetesedényeknél a házak között - panaszolják olvasóink

A kukabúvárok kiabálnak, csapkodják a szemetesek tetejét, miattuk nyitott ablaknál aludni lehetetlen. A varjaknak viszont kedvez a guberálók ténykedése - panaszolják olvasóink.

Wald Kata

- Nyár van és sok helyen, a meleg miatt, nyitott ablaknál pihennek az emberek. Azaz pihennének, de a kukabúvárok ezt megnehezítik. Kertvárosban éjjel nappal jönnek, mint a vert sereg, és nem törődnek a pihenő emberekkel. Kiabálnak, csapkodják a kukák tetejét, vagy vissza sem zárják, a szemetet kiszórják, ezzel segítve varjú barátaikat. Ideje lenne, hogy az önkormányzat végre rendeletben tiltsa meg a kukázást, ha pedig van hatályos rendelet, akkor tartassa be, és a rendőrség is határozottabban felléphetne velük szemben - írta olvasónk.

- Rengeteg a varjú egyre több helyen a városban. A kertvárosiak évek óta szenvednek a károgó madarak miatt. Sajnos a guberálók pedig csak tovább nehezítik a helyzetet - a szemetet kiszórják a gyűjtőedényből, illetve azok fedelét nem csukják le, így a varjak könnyedén élelemhez jutnak. Nem csoda, hogy letelepednek, hisz van élelmük bőséggel - osztotta meg véleményét előfizetőnk. 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!